Home Reisgids Toscane Fiets of scooter huren in Florence

Fiets of scooter huren in Florence

Tijdens een vakantie in Florence moet u zeker een scooter huren. Zo kunt u stad als een echte inwoner van Florence verkennen maar u heeft dan ook de mogelijkheid en dé vrijheid om de rest van Toscane te verkennen. Het heeft vooral zin om een scooter in Florence te huren als u mooie trips in de omgeving wilt maken. Zo kunt u pas echt genieten van het schitterende landschap dat Toscane te bieden heeft. U kunt bijvoorbeeld de kleine Cagiva Cucciolo 50 huren of als u iets groter wilt, de Honda 125 cc. Natuurlijk kunt u ook de klassieke Vespa huren en vervolgens de Chianti regio gaan verkennen.

Een scooter huren heeft geen zin als u binnen de stadsgrenzen van Florence blijft. Een groot deel van Florence is alleen toegankelijk voor voetgangers en daarnaast hebben de Italianen een aparte rijstijl. U moet ogen in het achterhoofd hebben om zonder kleerscheuren door de stad te komen.

Als u een scooter wilt huren, moet u beschikken over een geldig rijbewijs en legitimatiebewijs. U moet ook een borg betalen en daarnaast vragen de meeste verhuurbedrijven of u ervaring heeft. Als u GEEN ervaring heeft met het rijden op een scooter, kunt u het schudden. Florence is niet de stad om het te leren. U bent verplicht om een helm te dragen. U mag niet op de snelwegen rijden maar natuurlijk wel op de lokale wegen. Let goed op, want de wegen zijn betrekkelijk smal en er wordt vaak hard gereden door het overige verkeer.

Waar te huren
In de Via San Zanobi is Alinari scooter rental gevestigd. Dit is in de buurt van het treinstation. Voor een Cagiva Cucciolo of Honda 50 betaalt u EUR 30,- per dag en voor een Honda Bali 100 cc een bedrag van EUR 55,-. Bij Florence by Bike kunt u een fiets huren, van stadsfiets tot mountainbike. U kunt ook mooie fietstochten hier boeken onder leiding van een gids. Die laat u dan de mooiste plekjes in de omgeving van Florence zien.

SIMILAR ARTICLES