Home Nieuws en Tips 10 Tips tijdens de vakantie

10 Tips tijdens de vakantie

10 Tips tijdens de vakantie

Onderstaande tips zullen zeker van pas komen tijdens uw vakantie in Toscane. Sommige tips zijn ook geldig voor heel Italië, handig als u met de auto gaat.

1 Breng een bezoek aan Florence, het ligt natuurlijk voor de hand maar u moet het echt doen. Drink na afloop van uw stadswandeling een glas prosecco op het terras van Villa San Michele. Dit is een vijf sterren hotel, dus schrik niet van de prijs, maar het uitzicht op Florence is onbetaalbaar!

2 Als u in Toscane gaat rijden met een navigatiesysteem, let dan ook goed op de borden. In de oude binnensteden mag u vaak niet rijden en parkeren en de boetes zijn niet mis. Dus vertrouw niet blind op uw TomTom maar kijk ook goed naar de borden! Het bespaart u al gauw €200.

3 In de zomermaanden gaan de Italianen naar de stranden en de toeristen massaal naar de grote steden zoals Florence en Siena. U kunt dus beter in de zomermaanden in de weekenden de stranden vermijden want u staat gegarandeerd in de file!

4 Als u een bezoek gaat brengen aan Arezzo, dan moet u goed getraind zijn. Alle bezienswaardigheden liggen namelijk op de top van een steile heuvel. U kunt echter gebruik maken van de roltrap op de Pietri parkeerplaats die u omhoog naar de Dom brengt.

5 In de Toscaanse steden wordt er veel aan gedaan om het culinaire erfgoed te beschermen. In navolging van deze filosofie is Slow Food opgericht. Bekijk slowfood.it voor de restaurants die lid zijn. Deze restaurants kunt u op straat herkennen aan het logo van een slak.

6 Toscane is rijk aan natuurlijke thermale bronnen. Hier borrelt warm water uit de grond van rond de 37 graden. Terme dei Papi in Viterbo is een aanrader want u kunt hier ook verschillende behandelingen tegen redelijke prijzen ondergaan.

7 De wekelijkse markten in de Toscaanse dorpen en steden worden gehouden op de belangrijkste pleinen en duren van 07.00 tot 13.00. Op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag is er meestal een markt. Bakkerijen zijn vaak open op zondagochtend terwijl u bij de supermarkt tegenwoordig de hele week terecht kunt.

8 Il Giardino dei Tarocchi, de Tarot tuin, is een leuke, kleurrijke en unieke plek in Capalbio. De Franse kunstenaar Niki de Saint Phalle is al 17 jaar bezig om deze collectie van de torenhoge tarot figuren te bouwen.

9 De beste wijnen van Toscane zijn zonder twijfel de Montalcino en Montepulciano. De andere wijnen, Rosso di Montalcino en Rosso di Montepulciano, zijn ook niet slecht en kosten flink wat minder.

10 Cappuccino drinkt u alleen ’s ochtends. Na de lunch moet u overschakelen naar zwarte koffie. Een macchiato met een scheutje melk kan ook nog.