Home Stedentrip Top 5

Stedentrip Top 5

Toscane is de ideale bestemming voor mensen die houden van een stedentrip. Of u nou op zoek bent naar een stedentrip naar Florence, een stedenreis naar Pisa, een citystrip naar Siena of een weekendje Lucca, u vindt het zeker bij één van onderstaande aanbieders. Wij hebben voor u een Stedentrip top 5 samengesteld van steden die u absoluut niet mag missen.

1. Florence
2. Pisa
3. Siena
4. Lucca
5. San Gimignano

Vandaag de dag is het eenvoudig om een stedentrip online te boeken. U vergelijkt de goedkoopste vliegtickets en boekt aansluitend een hotel. Een stedentrip Florence staat natuurlijk boven aan de lijst. De KLM vliegt vanaf Amsterdam direct op de luchthaven van Florence. Ook met Alitalia kunt u rechtstreeks vliegen op Florence. Vanaf de luchthaven kunt u vervolgens met de bus of met de taxi naar het centrum van Florence. De reistijd bedraagt slechts 15 minuten. Met de taxi bent u maar € 20,- kwijt, dit is een vast tarief. Per koffer betaalt u 1 euro. ’s Nachts en op feestdagen is er een toeslag van enkele euro’s.

1) Een hotel boeken in Florence is makkelijk, maar een goed gelegen hotel boeken, daar komt enige kennis bij kijken. Als u echt in het centrum zit, betaalt u veel meer. Het is beter om net buiten het centrum te zitten, dan zijn de prijzen veel schappelijker. De beste locatie vinden wij nabij het treinstation. U bent dan op loopafstand van alle bezienswaardigheden, de prijzen van de hotels zijn er relatief laag en er zitten talloze restaurants waar de lokale bevolking ook eet. Om alle bezienswaardigheden in Florence te kunnen bekijken, moet u zeker 3 dagen uittrekken.

2) Pisa is ook een mooie stad om te bezoeken en staat dan ook verdiend op de tweede plek. Het hoogtepunt van een bezoek aan Pisa is natuurlijk het Campo del Miracoli. Hier staan de Scheve Toren van Pisa en kathedraal. Vanaf Eindhoven kunt u met RyanAir vliegen op de luchthaven van Pisa. Met een beetje geluk heeft RyanAir een actie en kunt u voor enkele tientjes een ticket kopen. Vanaf de luchthaven is het met de trein slecht één station verder naar het treinstation van Pisa Centrale. Hier zitten talloze hotels voor ieder budget.

3) Siena heeft geen luchthaven. Het beste kunt u vliegen op Pisa en vervolgens de trein nemen. Met de trein bent u ongeveer 2 uur onderweg maar dat is geen straf. Onderweg kunt u genieten van het mooie Toscaanse landschap en de ritprijs, die is maar 10 euro. In Siena moet u zeker het grote plein, het Piazzo del Campo bezoeken. Hier wordt ieder jaar de Palio gehouden, een race met paarden. Dit volksfeest is bijzonder om mee te maken maar wees er op tijd bij. Alle hotels in Siena zijn dan al maanden van te voren volgeboekt.

4) Lucca is een mooie stad en ligt in de buurt van Pisa. Vanaf de luchthaven van Pisa is het met de trein slechts een half uurtje reizen. Een treinkaartje kost nog geen 4 euro. In Lucca is het heerlijk wandelen en genieten van de eeuwenoude gebouwen.

5) San Gimignano is de stad van torens. De stad is goed te bereiken met de bus vanuit Siena en Florence. Een hotel zoeken in San Gimignano is zo gedaan. Voor weinig geld heeft u een mooie hotelkamer met een centrale ligging. De stad is niet heel groot en binnen een dag heeft u de belangrijkste bezienswaardigheden gezien.