Home Reisgids Toscane Culinair Fagiolini alla Fiorentina – Sperziebonen uit Florence

Fagiolini alla Fiorentina – Sperziebonen uit Florence

Fagiolini alla Fiorentina

Dit recept met sperziebonen, tomaat en venkel komt, zoals de naam al zegt, uit Florence. Fagiolini alla Fiorentina is een echt authentiek recept uit Toscane en wordt vooral in de traditionele restaurants van Florence geserveerd. De venkel maakt in dit recept echt het verschil! Voor dit recept moet u wel de tijd nemen. De smaken moeten namelijk goed inwerken. Alleen dan krijgt u de volle smaak van tomaat, venkel en de sperziebonen. Voor twee personen heeft u nodig:

– 400 gram sperziebonen
– 3 rijpe tomaten
– teentje knoflook
– 1 wortel
– 1 rode ui
– 1 kleine paprika
– theelepel venkelzaad
– olijfolie

Allereerst de sperziebonen schoonmaken en vervolgens 5 minuten in kokend water laten voorgaren. In een steelpan de fijngesneden wortel, ui en paprika aanfruiten in de olijfolie. Als de sperziebonen 5 minuten gekookt hebben, dan kunnen ze bij de andere groenten. Dan mogen ook de andere ingrediƫnten erbij. Zorg er wel voor dat de tomaten in kleine stukjes zijn gesneden en dan het venkelzaad fijngemalen is. Vervolgens de deksel op de pan en zeker 30 minuten op een zacht vuur laten pruttelen. Vervolgens op smaak brengen met peper en zout en smullen maar!

Summary
recipe image
Recipe Name
Fagiolini all Fiorentina
Published On
Preparation Time

SIMILAR ARTICLES