Home Reisgids Toscane Culinair Gnocchi met tomaat en basilicum

Gnocchi met tomaat en basilicum

Gnocchi met tomaat en basilicum

In Nederland is Gnocchi niet echt bekend, in Toscane zeker wel. Deze heerlijke pasta-soort wordt gemaakt van aardappel en heet dan ook Gnocchi di patate. Er zijn talloze recepten met Gnocchi maar er is één regel: hoe minder ingrediënten, hoe beter.

In dit recept voor Gnocchi met tomaat en basilicum heeft u het volgende nodig:

– 500 gram kant-en-klare gnocchi
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 wortel
– 400 gram tomatenblokjes
– basilicum
– parmezaanse kaas

Fruit de ui met knoflook en de in kleine stukjes gesneden wortel in de olijfolie. Voeg dan de tomatenblokjes toe en zet het vuur laag. Laat de saus zeker 15 minuten rustig pruttelen. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg flink wat zout toe. Dan de gnocchi in het water doen en laten pocheren. De gnocchi zijn gaar als ze naar boven komen drijven. De gnocchi bij de saus doen en op smaak brengen met peper, zout en sliertje basilicum. Tot slot flink wat parmezaanse kaas erover en smullen maar van de Gnocchi met tomaat en basilicum!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gnocchi met tomaat en basilicum
Published On
Preparation Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 1 Review(s)

SIMILAR ARTICLES