Home Reisgids Toscane Culinair Gegrilde paprika – Peperoni alla griglia

Gegrilde paprika – Peperoni alla griglia

Gegrilde paprika - Peperoni alla griglia

Dit recept voor gegrilde paprika, Peperoni alla griglia, komt oorspronkelijk uit Siciliƫ maar wordt ook in Toscane in een iets andere versie veelvuldig gegeten. Alles in dit recept draait om de kwaliteit van de ingrediƫnten, iets wat in Nederlandse keuken nogal eens wordt vergeten.

U heeft een flinke hoeveelheid paprika’s nodig. Het maakt niet uit welke kleur maar probeer het wel af te wisselen. Dan krijgt u ook verschillende texturen want de groene paprika is stugger dan de rode. U kunt ook lekkere snack paprika’s en puntpaprika’s gebruiken. Was de paprika’s en leg ze in een ovenschaal en vervolgens gaat het de oven in. Zet de oven zo hoog mogelijk en laat de paprika’s in de oven totdat ze zwart geblakerd zijn.

Doe de paprika’s dan in een plastic bakje en doe de deksel erop. Hierdoor blijft de warmte in de bak en kunt u later het velletje van de paprika’s eenvoudig verwijderen. Na een half uur kunt u de zaadlijsten, steeltjes en velletjes verwijderen en de paprika’s in repen snijden. Doe er vervolgens een fijngehakte teentje knoflook, wat basilicum en flink wat olijfolie bij en laat dit minimaal 2 uur in de koelkast inwerken. Deze gegrilde paprika’s kunt u dan serveren op een bruschetta of bij de pasta. Buon appetito!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gegrilde paprika - Peperoni alla griglia
Published On
Preparation Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

SIMILAR ARTICLES