Home Reisgids Toscane Culinair Sagra della Bistecca – T-bone Steak Festival

Sagra della Bistecca – T-bone Steak Festival

Sagra della Bistecca - T-bone Steak Festival

Ieder jaar wordt in Cortona het T-bone Steak Festival, de Sagra della Bistecca, gehouden. Dit is het belangrijkste gastronomische evenement in Cortona tijdens de zomer. Dit jaar wordt het gehouden op 14 en 15 augustus in het grote Parterre park in Cortona. Het is een waanzinnig mooi gezicht om de koks bezig te zien aan de grill die maar liefst 14 vierkante meter groot is. Er staan dan ook minimaal tien koks continue aan de grill om te zorgen dat de heerlijke Bistecca┬┤s perfecte gegrild worden. Deze lekkere T-bone steaks worden lekker sappig geserveerd met een uitstekende Chianti wijn.

Het T-bone Steak Festival stimuleert ook de verkoop van lokale en typisch Toscaanse producten want er staan vele gastronomische kraampjes waar u onder meer de beroemde Pecorino kaas van Pienza, de Cinta Senese vleeswaren, sauzen en jams, wijn, olijfolie en de smakelijke Cantucci koekjes kunt kopen. Een week later wordt in Cortona het Sagra del Fungo Porcino gehouden, het Eekhoorntjesbrood Festival. Op dezelfde locatie kunt u heerlijke gerechten proeven met paddenstoelen gevonden in de bergen rond Cortona.

Website:
Sagra della Bistecca

Summary
recipe image
Recipe Name
Sagra della Bistecca - T-bone Steak Festival
Published On
Preparation Time

SIMILAR ARTICLES

NO COMMENTS

Leave a Reply