Home Reisgids Toscane Culinair Wortelsoep – Vellutata di carote

Wortelsoep – Vellutata di carote

Wortelsoep - Vellutata di carote

Wortelsoep is niet direct een gerecht dat wordt geassocieerd met Toscane maar toch wordt het nog regelmatig gegeten. Deze soep is namelijk snel te maken, super gezond en niet duur. Al met al een heerlijke soep met een waanzinnige kleur! Wortelsoep, Vellutata di carote, heeft winterpeen als basis. In Toscane wordt er echter venkelzaad gebruikt bij de bereiding. Dit heerlijke, anijsachtige zaadje trekt de smaak van de wortel helemaal omhoog. Voor een flinke pan soep heeft u de volgende ingrediƫnten nodig:

1 kilo winterpeen, geschild en in blokjes gesneden
1 aardappel
1 liter kippenbouillon
1 gehakte ui
1 glas prosecco
2 stengels bleekselderij
1 eetlepel venkelzaad
peper en zout

In een ruime pan de ui en bleekselderij op een laag vuur fruiten zonder dat het kleur krijgt. Dan de wortel, venkelzaad en aardappel erbij en ook even meebakken. Dan het glas prosecco erbij doen en de alcohol laten verdampen. Vervolgens de bouillon toevoegen en de deksel op de pan doen. Laat minimaal 20 minuten koken zodat de peen goed gaar is. Dan de soep met de staafmixer pureren en op smaak brengen met peper en zout. Garneer de soep met wat pijnboompitten en flink wat olijfolie!

Summary
recipe image
Recipe Name
Wortelsoep - Vellutata di carote
Published On
Preparation Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

SIMILAR ARTICLES