Home Reisgids Toscane Culinair Zomerse Risotto

Zomerse Risotto

Zomerse Risotto

Risotto maken schijnt heel moeilijk te zijn maar dat is allemaal flauwekul. Je moet alleen wel zorgen dat de rijst goed gaar is anders is het echt niet te eten. Deze zomerse risotto heb ik in augustus 2010 gegeten op een terras in Lucca. Helaas had ik toen geen camera bij me maar gelukkig was de chef ontzettend aardig en schreef het recept voor me op.

Het bijzondere aan dit recept voor Zomerse Risotto is de toevoeging van bleekselderij en wortel. Hierdoor krijgt de risotto een extra bite en komt de smaak beter tot zijn recht. Allereerst de wortel, bleekselderij, ui en knoflook mooi in kleine blokjes snijden, brunoise dus. Dit vervolgens in een steelpan met flink wat olijfolie goed aanzetten totdat de ui begint te kleuren. Nu gaat de rijst erbij. Ik gebruik Arborio rijst omdat dit het beste resultaat geeft. Doe er twee flinke soeplepels rijst in en vervolgens flink roeren zodat de rijstkorrels voorzien zijn van een dun laagje olie.

Vervolgens 6 soeplepels bouillon erbij doen. Ik gebruik groentebouillon maar je kan ook kiezen voor een fijne kippenbouillon. Nu de deksel op de pan en op een laag vuur 10 minuten laten pruttelen. Nu heb je de tijd om de Italiaanse worstjes te braden. Kan je niet aan Italiaanse worstjes komen, maak ze dan zelf! Na 10 minuten gaat er een handje doperwten, in stukjes gesneden tomaat, lente-ui en wat verse tijm en rozemarijn bij. Deksel weer op en verder laten garen. Nu de pecorino en parmezaan fijn raspen en de risotto afmaken. Dit doe je door de kaas door de risotto te roeren en te zorgen dat de risotto nat blijft. Als de risotto namelijk te droog wordt, dan wordt het een harde massa en dat is ECHT NIET de bedoeling. Dus als je ziet dat het droog wordt, gewoon wat bouillon erbij doen.

Vervolgens het bord opmaken naar keuze. Ik zou wel de risotto en de worstjes apart serveren en niet de worst door de risotto doen. BUON APPETITO!

Summary
recipe image
Recipe Name
Zomerse Risotto
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0.51stargraygraygraygray Based on 7 Review(s)

SIMILAR ARTICLES