Home Reisgids Toscane Winkelen in Florence

Winkelen in Florence

Winkelen in Florence

Winkelen in Florence staat garant voor pijn in de voeten want er zijn teveel winkels om op te noemen! Florence is de thuisbasis van modemerken als Gucci, Emilio Pucci en Salvatore Ferragamo. De ochtend is de beste tijd om te slenteren over de markten en de vlooienmarkten. Hier vindt u wellicht dat ene klokje waar u al zolang naar zocht. In Florence zijn er vele markten waar u een kijkje moet nemen. De markt in San Lorenzo staat bekend om de heerlijke delicatessen. Dan is er nog de Mercato delle Pulci die iedere dag wordt gehouden op de Piazza dei Ciompi en de Cascine markt die plaats vindt in viale Lincoln. Breng vervolgens een kort bezoek aan de Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella, de oudste apotheek ter wereld. Snel daarna door naar de via dei Rondinelli 25r waar u schitterende handgemaakte lederen artikelen zoals tassen en portemonnees kunt kopen.

In de directe omgeving van Florence zijn veel outlets factories te vinden van beroemde modemerken. De belangrijkste is The Mall van Leccio Reggello die eenvoudig met de auto en het openbaar vervoer te bereiken is. Het assortiment bestaat hier uit kleding en accessoires van bekende merken als Armani, Gucci, Sergio Rossi, Bottega Veneta, Prada, Ferragamo, Roberto Cavalli en vele andere labels. De kortingen kunnen oplopen tot wel 70%.

Florence heeft een lange geschiedenis op het gebied van de kunstnijverheid. In vroeger tijden werd ieder stadsdeel gekarakteriseerd door een bepaalde ambacht. Hier werd streng op toegekeken door de Corporazione delle Arti. Zo waren er goudsmeden, schoenmakers en juweliers actief die verenigd waren in een wat wij gilde zouden noemen. De regels van het gilde waren streng. Zo mochten alleen legitieme kinderen lid worden. Door deze structuur werd het vakmanschap van ouder op kind doorgegeven. Vandaag de dag zijn nog steeds enkele oude winkels intact zoals het Antica Officina di Santa Maria Novella, een van de oudste apotheken ter wereld. Hier kunt u onder meer essences en parfums kopen die zijn gemaakt aan de hand van 16de-eeuwse formules die werden gemaakt voor Caterina de’ Medici.

Als u over de beroemde Ponte Vecchio wandelt, kunt u kennismaken met de beroemde Florentijnse goudsmeden. De vermaarde schoenmakers zijn te vinden in alle wijken van Florence. De schoenmakers van Florence hebben veel van hun faam te danken aan Salvatore Ferragamo. Zijn creaties kunnen vandaag de dag worden bezichtigd in een museum dat zijn naam draagt.

Openingstijden
De winkels in Toscane zijn over het algemeen geopend van 08.30 tot 12.30 en van 15.00 tot 20.00, uitgezonderd op zon- en feestdagen. Het merendeel van de modezaken blijft op maandag dicht. Tijdens de woensdagmiddag zijn de meeste levensmiddelenwinkels gesloten. De maand augustus is voor veel Italianen de vakantiemaand. In de grote steden zijn veel kleine winkels gesloten tijdens deze maand. In badplaatsen zijn de openingstijden echter veel flexibeler, de winkels zijn dan ook vaak in het weekend geopend. De uitverkoop, in het Italiaanse ‘saldi’, wordt gehouden in de maanden februari en september.

SIMILAR ARTICLES