Home Reisgids Toscane Culinair Insalata di Zucchini – Courgette Salade

Insalata di Zucchini – Courgette Salade

Insalata di Zucchini - Courgette Salade

Courgette en Toscane gaan goed samen en dat komt vooral tot uiting in een gerecht waarin u de courgette nog echt proeft! In Nederland wordt de courgette vaak door de pastasaus gedaan, maar in deze salade speelt de courgette de hoofdrol!

Het maken van een Insalata di Zucchini – Courgette Salade is niet moeilijk. Gebruik alleen verse producten, de beste olijfolie en breng passie in het gerecht! In deze salade speelt de courgette en hoofdrol en deze groente kan ook prima zelf worden verbouwd. Als u in mei begint met zaaien, dan kunt u eind juli al genieten van de eerste, zelf geteelde courgette. In iedere Toscaanse salade zult u tomaten aantreffen. Dus beknibbel niet op de kwaliteit van de tomaten en ga voor de lekkerste (vaak ook de duurste). Wat heeft u nodig voor deze courgette salade:

Ingrediënten:

– 1 courgette
– rucola
– romaine sla
– tomaten
– olijven
– citroen
– olijfolie
– peper en zout

Eerst maakt u een marinade van het citroensap, olijfolie en peper en zout. Dan met een kaasschijf of een mandoline de courgette snijden in mooie, dunne stroken en in de marinade leggen. Vervolgens kunt u alle andere ingrediënten wassen, snijden en in een schaal doen. Dan een grillplan op het vuur zetten en de courgette grillen aan beide kanten. De courgette iets laten afkoelen en dan door de salade mengen. Tot slot de salade op smaak brengen met de overgeblven marinade. Serveer er brood bij en u heeft een hemelse maaltijd!