Home Reisgids Toscane Culinair Bruschetta

Bruschetta

Bruschetta

Bruschetta en Toscane zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In dit recept voor Bruschetta straalt de eenvoud ervan af. En zoals bij alle recepten uit Toscane geldt, hoe beter de ingrediƫnten, hoe beter de smaak!

Het maken van een Bruschetta is niet moeilijk. U heeft ook geen lange lijst met ingrediƫnten nodig. Brood, olijfolie, tomaten, basilicum, knoflook,peper en zout. Meer niet. Maar u moet wel de beste tomaten kopen die u kunt vinden. Dus niet van die smakeloze Nederlandse waterbommen en van dat fabrieksstokbrood. Nee, koop lekkere tomaten bij de groenteboer en haal een zuurdesembrood. En dan de olijfolie. Er zijn talloze soorten maar ga naar een echte Italiaanse winkel en proef! Dan pas krijgt u een echt smakelijke Bruschetta.

– 1 zuurdesembrood
– knoflook
– olijfolie
– peper en zout
– basilicum

Snij het brood in dikke sneden en besprenkel het rijkelijk met olijfolie. Leg het brood op een gloeiend hete grillpan en totdat het lekker krokant is. Vervolgens het brood inwrijven met een teentje knoflook. Dan wat tomaten en basilicum fijnsnijden en het geheel op smaak brengen met peper, zout en natuurlijk weer olijfolie! Een flinke schep van het tomatenengel op de snee brood doen en uw overheerlijke Bruschetta is klaar! Samen met een fris-zure witte wijn en een zonnetje en u waant zich in Toscane!

SIMILAR ARTICLES