Home Reisgids Toscane Steden Arezzo

Arezzo

Arezzo

Arezzo is een mooie stad in Toscane welke schitterend is gelegen in een heuvelachtig landschap. Arezzo is ontstaan onder de heerschappij van de Etrusken. Vooral in de Romeinse tijd was de stad erg belangrijk. Ook na de val van het Romeinse Rijk bleef de stad erg belangrijk. Dat blijkt ook wel uit de vele heersers die de stad heeft gehad. Zo heeft Arezzo onder andere onder Lombardische, Byzantijnse en Franse heerschappij gestaan. Vanaf dat moment begon de stad te groeien en werd de stad rijker en begon zich te ontplooien. De oude rivaliteit met Siena en Florence werd minder en minder en uiteindelijk behoorde Arezzo tot de Florentijnse Staat, waardoor de stad haar rijkdommen moest delen.

Arezzo kent een oud centrum dat volstaat met monumenten. Veel van deze monumenten zijn gebouwd in de Renaissance periode en dat is duidelijk te zien aan de gebruikte bouwstijlen. Schitterende monumenten zijn onder andere Pieve di S. Maria, Basilica van S. Francesco, Palazzo della Fraternità dei Laici, Kerk van San Domenico, Duomo en Casa del Vasari. Het mooiste plein van de stad is de Piazza Grande. Dit behoort tot de mooiste pleinen van Toscane. Naast vele monumenten kent Arezzo ook een aantal culturele instituten zoals de Petrarca Academie van Wetenschap, Letteren en Kunst, de Costanti Academe, het Mecenate Archeologie Museum, het Vasari Museum en Archieven, het Museum van Religieuze Kunst, middeleeuwse en Moderne Museum en Galerie en het Petrarca Theater. Daarnaast vindt u in de provincie het Caprese Michelangelo, het Michelangelo museum. Een bezoek aan dit museum is zeker de moeite waard.

Economisch gezien, is Arezzo nog steeds een belangrijke stad. Vooral op het gebied van de landbouw en de veeteelt speelt de stad een vooraanstaande rol in de regio. Daarnaast is er ook enige industrie te vinden. Ook de toeristen zijn erg belangrijk voor de stad. Daarom worden er ook jaarlijks grote evenementen georganiseerd. Zo is er in augustus het Concorso polifonico ‘Guido d’Arezzo’ en wordt er op de eerste zondag van september het Giostra del Saracino georganiseerd.

SIMILAR ARTICLES

Pistoia

San Gimignano