Home Reisgids Toscane Culinair Toscaanse Tomatensoep

Toscaanse Tomatensoep

Toscaanse Tomatensoep

Toscaanse tomatensoep kan iedereen maken want de lekkerste soep maakt u natuurlijk zelf en met dit recept, heeft u binnen 30 minuten een heerlijke Toscaanse tomatensoep op tafel staan. Een echte pure soep zonder allerlei chemische toevoegingen. Haal de smaak van Toscane naar Nederland en maak dit overheerlijke recept vandaag nog! Het geheim van deze soep zit hem in de tomaten en in de dubbele bereiding. Voor twee personen heeft u de volgende ingrediƫnten nodig:

– 400 gram snoeptomaatjes / cherry tomaatjes
– 1 rode paprika
– basilicum
– olijfolie
– peper en zout

Allereerst de oven verwarmen op 250 graden en de tomaatjes doormidden snijden. De paprika ontdoen van de zaadlijsten en ook in stukken snijden. Doe dit in een braadslede en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Dit gaat de oven in voor minimaal 20 minuten. De tomaten en paprika zijn goed als ze beginnen te verkleuren. De het geheel in een pan en pureer het met een staafmixer. We laten dus alles erin zitten, van pitjes tot velletjes. U heeft nu een heerlijke dikke soep en die kunt u desgewenst een beetje aanlengen met wat water. Breng op smaak met peper, zout en sliertjes basilicum. Serveer deze soep met een groot stuk ciabatti!