Als u de smaak van Toscane naar Nederland wilt halen, maak dan eens deze eenvoudige ovenschotel. U kunt dit prima serveren naast een lekker stuk vlees of vis. De Toscaanse keuken staat voor eenvoud en herkenbare smaken. In deze ovenschotel worden alle ingrediënten eerst op een lage temperatuur gegaard. Hierdoor wordt de paprika heerlijk zoet, krijgt de tomaat een intensere smaak en wordt de courgette heerlijk zacht. Gebruik altijd een goede olijfolie. Het verschil proeft u echt! Vervolgens wordt het gerecht afgemaakt onder de grill zodat het geheel een goede “bite” krijgt.
Gebruik voor 2 personen de volgende ingrediënten:
– 3 aardappelen
– halve courgette
– bleekselderij
– rode paprika
– roma tomaten
– 3 wortels
– rode ui
– teentje knoflook
– takje rozemarijn
– olijfolie
Alle ingrediënten goed wassen en in gelijke stukken snijden. Zodoende krijgt u een goede garing. De knoflook kneuzen en het takje rozemarijn ook wat kneuzen zodat de smaak beter vrij komt. Alles in een ondiepe ovenschaal doen en rijkelijk olijfolie erover doen. Vervolgens 20 minuten op 150 graden laten garen en dan 20 minuten op 250 graden om het gerecht af te maken.