Home Reisgids Toscane Culinair Top 3 eten in Florence

Top 3 eten in Florence

Top 3 eten in Florence

Tijdens een vakantie in Florence heb je een ruime keuze aan restaurants. Natuurlijk is er een McDonalds maar als je hier naar binnen gaat, ben je echt een eet barbaar. In Florence wordt namelijk heerlijk gekookt en de stad staat bekend om enkele heerlijke gerechten. Wij hebben een top 3 eten in Florence samengesteld. Dit zijn gerechten die je echt besteld moet hebben tijdens je vakantie in Florence. Op nummer 1 staat de Bistecca alla Fiorentina, op nummer 2 een selectie vleeswaren en op nummer 3 natuurlijk een echte Italiaanse pizza.

Nummer 1:
De Bistecca alle Fiorentina wordt altijd afgerekend per gewicht. Op de kaart staat de prijs vermeld per 100 gram en ligt tussen de 4 en 5 euro. Nu moet je niet denken dat je een stukje krijgt van 200 gram, nee…de Bistecca komt altijd in de buurt van een kilo! Een beetje jammer is dat er een flink stuk bot in zit 🙁 Als je besteld hebt, komt de kok altijd langs met een selectie van vlees zodat je zelf kunt kiezen welke Bistecca op de grill gaat. Vervolgens wordt de Bistecca aan tafel gesneden en kan je samen met je tafelgenoot genieten van dit heerlijk vlees.

Nummer 2:
Toscane staat bekend om de heerlijke vleeswaren. Bij de traditionele restaurants kan je altijd een bord met vleeswaren bestellen. Naast heerlijke ham krijg je ook altijd Finocchiona. Deze worst, die lijkt op salami, is gekruid met venkelzaadjes en echt onvoorstelbaar lekker.

Nummer 3:
Hoewel de pizza oorspronkelijk uit Napels komt, hebben ze de kunst van het pizza maken ook in Florence goed onder de knie. Bijna alle restaurants hebben een grote selectie pizza’s op de kaart staan. Je komt er bekende namen op tegen zoals de Margarhita en de Quatro Stagioni. Een pizza is vooral voor de budget-reiziger een prima maaltijd want voor weinig geld krijg je een super-sizes pizza!