Home Reisgids Toscane Recreatie Strand La Lecciona

Strand La Lecciona

Strand La Lecciona

Het vrije strand van de Levante, “La Lecciona” genoemd, is een natuurreservaat binnen het Migliarino, San Rossore en Massaciuccoli Nationaal park, een natuurgebied langs de kuststrook van Livorno tot Viareggio. La Lecciona is een beschermd gebied, want het is één van de weinige stranden, die nog hun typische duinen en de oorspronkelijke plantenwereld bewaard hebben. Het is precies deze vegetatie die de duinen fixeert en daardoor de erosie verhindert. Het evenwicht van de natuur hier is niet erg stabiel en kan dus snel, maar wel onherroepelijk verstoord worden, als er niet op de gevoeligheid en het belang van dit eco-systeem wordt gelet. En wat ook nog erg zeldzaam geworden is: het is één van de weinige vrije stranden van Versilia!

Om dit schitterende stukje natuur te behouden, zijn er een aantal gedragsregels opgesteld:

– wandel niet op de duinen, gebruik de bestaande paden ertussen. Elk nieuw spoor is een gapende wonde in het eco-systeem, een wonde gedoemd om door regen en wind alleen nog maar groter te worden.
– verzamel geen planten of bloemen, de flora is hier beschermd. Enkele planten zijn zelfs endemisch. Dit betekent dat zij uitsluitend hier groeien en nergens anders ter wereld.
– laat geen afval achter maar werp het in de daarvoor bij de parkeerplaatsen opgestelde containers.

SIMILAR ARTICLES