Home Reisgids Toscane Provincies Provincie Pistoia

Provincie Pistoia

Provincie Pistoia

De provincie Pistoia ligt in het noorden van Toscane. De hoofdstad van de provincie is de gelijknamige stad Pistoia. De provincie beslaat een bergachtig gebied behorend tot de Apennijnen in het noorden en een vlakte in het zuiden, waar we de hoofdstad Pistoia vinden. In het uiterste noorden van de provincie ligt een wintersportgebied waarvan Abetone het centrum is. Andere bezienswaardige steden in de provincie Pistoia zijn Montecatini Terme en Pescia. De provincie Pistoia grenst aan de Toscaanse provincies Prato, Lucca en Florence en verder aan de provincie Bologna (Emililia-Romagna) en Modena (Emililia-Romagna).

Maresca
Wie belangstelling heeft voor de industriƫle geschiedenis van de streek wordt aangeraden in noordelijke richting naar Maresca te trekken. Van de vele groothertogelijke ijzersmelterijen in de bergen boven Pistoia, is alleen die in Maresca nog actief. Er wordt gewerkt volgens traditionele methoden. Verder naar boven in Rivoreta, een plaatsje in de buurt van Cutigliano, vertelt een klein etnologisch museum over het werk van en het leven in de bergen. In Maresca kunt u prima wandelen en heerlijk uitrusten.

Montecatini Terme
Op ongeveer 13 kilometer ten westen van de stad Pistoia ligt de bekendste kuurplaats van Toscane. Ook zonder dat u gebruik maakt van de diverse kuurmogelijkheden kunt u zich in deze plaats prima vermaken. In de plaats kunt u heerlijk winkelen in elegante modezaken en antiekwinkels. Het heilzame karakter van de bronnen werd als in 1417 door de arts Ugolino Simoni onderkend. Heel mooi is ook het oude pittoreske dorpje Montecatini Alto, dat boven de Montecatini Terme ligt.

Pescia
Dit stadje ligt op ongeveer 25 kilometer ten westen van de stad Pistoia. Het interessante historische centrum strekt zich aan beide oevers van de rivier de Nievole uit. De rivier splitst de plaats in een wereldlijk en een geestelijk deel. Het stadje is het bezoeken meer dan waard. Men leefde hier vroeger van de papierindustrie en van de vele drukkerijen, maar tegenwoordig is Pescia uitgegroeid tot een ware anjerstad. Aanbevolen is een wandeling vanaf Piazza Mazzini naar het ongeveer 1,5 kilometer verderop gelegen Concento di Colleviti.

SIMILAR ARTICLES

Provincie Prato

Provincie Lucca