Home Cultuur Bezienswaardigheden Florence Gucci Museum

Gucci Museum

Gucci Museum

In 2011 werd in Florence het Gucci museum geopend. Het wereldberoemde modehuis, dat in 1921 werd opgericht door Guccio Gucci, bestaat inmiddels alweer 90 jaar. Om dit te vieren is het museum geopend waar allerlei topstukken uit de afgelopen 90 jaar tentoongesteld staan. Dat het museum uitgerekend in Florence is gevestigd, is geen toeval. 90 Jaar geleden werd het merk namelijk in deze stad, de hoofdstad van Toscane, opgericht. Het museum is gevestigd in het Palazzo della Mercanzia, gelegen aan de Piazza Signoria, toont de geschiedenis van Gucci.

Het Gucci museum beslaat in totaal 1.700 vierkante meter en is onderverdeeld in drie verdiepingen. Op de begane grond vindt u een boekwinkel, het Gucci café en een Icon Store waar sieraden en mode artikelen worden verkocht. Op de begane grond worden ook koffers in onder meer zebra print en gemaakt van echt krokodillenleer verkocht. Koffers en reistassen waren de eerste producten die Gucci ontwierp en mogen dus niet ontbreken in dit museum.

Op de tweede en derde verdiepingen kunt u foto’s en video’s bekijken van beroemdheden die Gucci artikelen dragen. Ook vindt u op deze beide verdiepingen een ruimte die toegewijd is aan sieraden. Tevens kunt u de aanwezigheid van Gucci in de sport bewonderen aan de hand van kaarten, een schaakspel, een surfboard en andere sport-items. Leuk om te weten is dat 50% van de entree wordt geschonken aan de stad Florence. Met dit geld zullen in de toekomst monumentale panden gerestaureerd worden.

Website:
Gucci Museum