Home Reisgids Toscane Culinair Bijzondere restaurants in Toscane

Bijzondere restaurants in Toscane

bijzondere restaurants in toscane

Wie eens wat anders wil dan de standaard pizza of pasta die de meeste vakantiegangers in Toscane op het menu hebben staan, kan terecht in een of meerdere van de bijzondere restaurants die we hieronder beschreven hebben.

Caino
Het in het middeleeuwse hart van Montemerano gelegen restaurant Caino wordt geleid door chef Valeria Piccini. Caino kreeg maar liefst twee Michelin-sterren toebedeeld en ze maken dit meer dan waar. Het is wat lastig te bereiken, maar het menu en vooral de wijnkaart zijn de pelgrimstocht waard. Boven het restaurant bevinden zich een aantal kamers waar u kunt overnachten.

Adres: Montemerano, Via Canonica 3
Website: www.dacaino.it

Enoteca Tognoni
Hier kunt u terecht voor een heerlijk menu dat is samengesteld met lokale specialiteiten. Dit alles onder de bezielende leiding van Francesco Tognoni die een bezoek aan dit restaurant een waar genot maakt.

Adres: Bolgheri, Via Lauretta 5
Website: www.enotecatognoni.it

Ristorante Bracali
Ristorante Bracali wordt gerund door Francesco Bracali en is een waar pareltje onder de Toscaanse zon. Samen met zijn broer Luca, een bekende sommelier, hebben zij inmiddels een Michelin-ster in de wacht gesleept en zijn ze hard op weg naar een tweede.

Adres: Ghirlanda (Massa Marittima), Via di Perolla 2
Website: http://ristorante.mondobracali.it

Trattoria Toscana
Dit restaurant hoort bij Hotel L’Andana (zie: waar te slapen?) en is gevestigd in een soort Toscaanse boerderij. Hoewel er veel gebruik wordt gemaakt van lokale ingrediënten, is het niet alleen Italiaans wat hier de klok slaat. De wijnkaart, met veel wijnen van de eigen wijngaard, dragen bij aan de reputatie van dit restaurant met Michelin-ster.

Adres: Badiola, Località la Badiola
Website: www.trattoriatoscana.net