Home Geen categorie Toscaanse kikkererwtensoep – Zupa di Ceci

Toscaanse kikkererwtensoep – Zupa di Ceci

Toscaanse kikkererwtensoep - Zupa di Ceci

Dit recept voor Toscaanse kikkererwtensoep, Zupa di Ceci, straalt uit in eenvoud en in smaken! Gebruik alleen de beste ingrediënten. Alleen dan komen de smaken goed samen en krijg je de lekkerste Zupa di Ceci.

Voor een flinke pan Toscaanse kikkererwtensoep heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 1 blik kikkererwten
– 1 ui
– 2 wortels
– 1 stengel bleekselderij
– 2 teentjes knoflook
– 2 takjes rozemarijn
– Gedroogde chili
– Tomaten

Zoals vele andere Toscaanse recepten beginnen we met het snijden van de ui, wortel, knoflook en bleekselderij en vervolgens gaan we dit flink aanzetten in een pan met een goede scheut olijfolie. Als deze groente mooi gefruit is, dan de kikkererwten, water en rozemarijn toevoegen en al lichtelijk op smaak brengen met de chili vlokken. Laat dit rustig pruttelen en voeg dan een handvol in stukken gesneden tomaten toe. Je kan ook een half blik gepelde tomaten gebruiken. Laat dit goed pruttelen en haal na een kwartier de rozemarijn takjes uit de soep. Nu komt de keuze: of je pureert de hele soep of je pureert de helft zodat je nog wat mooie structuur in de soep hebt. Ik heb gekozen om de soep geheel te pureren. Maak de Toscaanse kikkererwtensoep tot slot op smaak met een flinke scheut olijfolie, peper en zout! vervolgens kan je de soep opdienen met wat fijngehakte peterselie en geraspte Parmezaanse kaas

Summary
recipe image
Recipe Name
Toscaanse kikkererwtensoep - Zupa di Ceci
Published On
Preparation Time

NO COMMENTS

Leave a Reply