Toscaanse gehaktballetjes

    toscaanse gehaktballetjes

    Nu weet ik dat iedere kok een ander recept heeft voor Toscaanse gehaktballetjes. Maar ik ga toch een poging wagen om u ervan te overtuigen om mijn recept een keer te proberen. Het is eenvoudig, zoals een echt Italiaans recept betaamd.

    Om te beginnen hebben we gehakt nodig. Niet van dat gehakt van EUR 4 EUR per kilo maar echt lekker gehakt van de slager. Ja, het kost wat meer maar dan heb je echt lekker gehakt. Dat goedkope spul stinkt, er komt volop vet vrij en de smaak is gewoon niet lekker. Oke, dat in een kom doen en vervolgens op smaak brengen met peper en zout. Verder doen we er fijngehakte oregano en peterselie door, een fijn gesneden sjalotje en wat broodkruim. Hier draai je mooie balletjes van en die bakken we aan in de olijfolie. Nadat de gehaktballetjes aan alle kanten mooi bruin zijn, dan voegen we 3 fijngehakte tomaten toe. Maak je geen zorgen om het vel, dat gaat er vanzelf van af en kan je dan met een vork uit de pan halen. Dit flink laten inkoken totdat er een dikke tomatensaus ontstaat. Deze moet nog wel op smaak gebracht worden en dat doe ik met peper, zout en wat verse peterselie. Dit is alles, zo simpel en binnen 3 kwartier op tafel. Serveer de Toscaanse gehaktballetjes met wat pasta of alleen met brood en een eenvoudige salade.

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Toscaanse gehaktballetjes
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
    Average Rating
    0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

    NO COMMENTS

    Leave a Reply