Home Reisgids Toscane Culinair Risotto balletjes – Arancini

Risotto balletjes – Arancini

Risotto balletjes - Arancini

Arancini zijn risotto balletjes en vaak zijn ze extra gevuld met kaas (zoals mozarella), tomatensaus of een vleessaus. Oorspronkelijk komt Arancini van het eiland Siciliƫ maar tegenwoordig worden ze in heel Italiƫ gegeten, ook in Toscane.

Arancini maak ik altijd een dag nadat ik risotto heb gegeten. Ik maak altijd te veel risotto en dan heb ik een goed excuus om een dag later lekkere Arancini te maken. Het is zo simpel en o zo lekker. Welke risotto je gebruikt, maakt niet uit. Wel moet je je vulling aanpassen zodat je een smakelijk geheel krijgt. In dit recept gebruik een paddenstoelen risotto gevuld met mozzarella.

– risotto
– blokjes mozzarella
– broodkruim
– ei

Je pakt een handje koude risotto en hier stop je een stukje mozzarella in. Vervolgens vouw je de ristto over de mozzarella heen en draai je er een mooi rondje van. Dit rol je door een losgeklopt ei en vervolgens door de broodkruim of paneermeel. Nu nog een keer door het ei en weer door het broodkruim. Vervolgens in de frituurpan en mooi goud bruin bakken. Eet smakelijk!

Summary
recipe image
Recipe Name
Risotto balletjes - Arancini
Published On
Preparation Time

SIMILAR ARTICLES