Home Reisgids Toscane Culinair Pollo alla Toscana

Pollo alla Toscana

Pollo alla Toscana

Pollo alla Toscana is een beroemd kipgerecht uit Toscane. Het wordt niet, zoals het reclame flimpje van Bertolli laat zien, gemaakt met sperziebonen door ene Simo uit Pisa. Althans, het oorspronkelijke recept staat hieronder en ik denk dat u tijdens uw bezoek aan Pisa lang moet zoeken naar Simo en zijn beroemde kip!

Kip en Toscane zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toscane is een boerenstreek en daar horen natuurlijk kippen bij. De kip die in Nederland via de supermarkt wordt verkocht, mag in mijn ogen geen kip heten. Probeer voor onderstaand recept dan ook een lekkere kip te kopen. Ga naar de poelier en geef iets meer uit. Het zal de smaak van het gerecht zeker bevorderen! Voor dit recept heeft u een kip nodig, in stukken gehakt of gewoon twee kipfilets.

Voor de echte Pollo alla Toscana is een goede marinade nodig. Hiervoor heeft u nodig het sap van 1 citroen, een schepke suiker, peper, zout, 2 takjes rozemarijen en een flinke scheut olijfolie. Leg de stukken kip in de marinade en laat dit zeker 3 uur staan. In de tussentijd kunt u werken aan uw bijgerecht, de contorni. Door het zuur van de citroen kunt u het beste kiezen voor zoete groenten.

Haal de kip uit de marinade en bak de kip in flink wat olijfolie mooi bruin. Vervolgens giet u de rest van de marinade over de kip en blijft u met een lepel de kipstukken telkens bedruipen met de marinade. De kip blijft zo heerlijk mals. Als de kip gaar gaar is, kunt u de enige echte Pollo alle Toscana serveren met de gestoofde groenten!