Home Reisgids Toscane Culinair Linzensoep – Zuppa di lenticchie

Linzensoep – Zuppa di lenticchie

Linzensoep - Zuppa di lenticchie

Linzensoep oftewel Zuppa di lenticchie wordt veel gegeten in Toscane. Het is voedzaam, snel te bereiden en bovenal smaakvol! Linzensoep is typisch een gerecht dat echt Toscane uitstraalt.

Er bestaan talloze recepten voor linzensoep en iedere mama maakt het anders. Veelal zijn de linzensoepen in Toscane vegetarisch en wordt er brood meegegeten. Het brood dient als lepel maar wordt ook toegevoegd om de soep desgewenst wat dikker te maken. Het belangrijkste ingrediƫnt zijn natuurlijk de linzen. Deze koop je al voorgekookt in een pot of gewoon en dan moet je ze zeker 12 uur laten wellen in water. Voor dit recept, wat heb ik gekregen van een Toscaanse vriend uit Florence, gaan de volgende producten:

– olijfolie
– rode ui
– 2 wortelen
– 2 stengels bleekselderij
– knoflook
– 2 tomaten
– 1 pot voorgekookte linzen
– blikje tomantenpuree
– water
– peterselie
– basilicum
– zout en peper

Allereerst de knoflook en de ui fruiten en dan de wortel en bleekselderij mee laten bakken. Dan het blikje tomatenpuree erbij doen en laten bakken zodat het zure eraf gaat. Dan de rest van de ingrediƫnten toevoegen op de basilicum na. Laat het geheel op een laag vuur lekker pruttelen en proef regelmatig. De stukjes wortel moeten gaar zijn maar toch ook een bite hebben. Maak het gerechten vervolgens af met peper, zout, basilicum en een flinke scheut olijfolie!

Summary
recipe image
Recipe Name
Linzensoep - Zuppa di lenticchie
Published On
Preparation Time

SIMILAR ARTICLES