Home Reisgids Toscane Culinair Gegrilde Radicchio – Radicchio alla Griglia

Gegrilde Radicchio – Radicchio alla Griglia

Gegrilde Radicchio

Radiccio is een populaire groente in Italiƫ en wordt in talloze gerechten verwerkt. De keuken van Toscane staat bekend om haar eenvoud en dit recept is daar een uitstekend voorbeeld van. Mooi gegrilde radicchio is op een warme zomeravond een heerlijk begin van een goed diner!

In dit recept draait alles om de marinade en vooral de marinade de tijd geven om haar werk te doen. Radicchio is een zusje van het in Nederland bekende witlof en smaakt dus een beetje bitter. Maar door de radicchio te bakken of te grillen, verdwijnt de bittere smaak. En door gebruik te maken van balsamico-azijn wordt de combinatie zoet-bitter helemaal hemels! Voor dit recept heeft u het volgende nodig:

– 1 radicchio
– flinke scheut olijfolie
– flinke scheut balsamico azijn
– 1 teentje knoflook
– peper en zout
– citroenrasp
– wat rozemarijn
– parmezaanse kaas

Meng de olijfolie, de balsamico, citroenrasp, knoflook en rozemarijn goed door elkaar en snij vervolgens de radicchio in vier stukken. Laat de kern eraan zitten want zo blijven de blaadjes goed vastzitten. Vervolgens de radicchio goed met de marinade bestrijken en zeker een kwartier laten intrekken. Vervolgens een grillpan goed heet laten worden de radicchio mooi grillen. Vervolgens op smaak brengen met peper en zout en op het bord nog lekker bestrooien met wat schilfers parmezaanse kaas!

SIMILAR ARTICLES